Conferință pro-viață în Protopopiatul Sascut

19 Martie 2019

Marți, 19 martie 2019, începând cu ora 12.00, în incinta Căminului Cultural din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, a avut loc conferința tematică: "Familia și darul vieții - chip dumnezeiesc și taina fericirii", parte integrantă a proiectului eparhial "Unic din prima secundă", demarat în Patriarhia Ortodoxă Română prin Sectorul social- filantropic și Departamentul Pro-vita.

Premergătoare celui mai important eveniment pro-viață al anului, și anume „Marșul pentru Viață”, conferința preoților sascuteni, desfășurată astăzi, a reunit cadre didactice, elevi, reprezentanți ai autorităților locale și alți invitați. 

Delegat de la Centrul eparhial a fost părintele consilier Ciuche Eugen, sectorul social-filantropic, împreună cu Pișcu Carla, asistent-social al Fundației "Episcop Melchisedec" - Filiala Bacău, iar invitat de onoare, părintele Radu Brânză, reprezentant al Asociației Pro-vita din Iași.

În deschiderea ședinței, cei prezenți au asistat la un moment duhovnicesc de cântece pascale interpretate de un grup de copii de la Școala Generală din Podu Turcului, coordonați de părintele Dumbravă Maftei Daniel și Chiper Iulia, profesor de religie. 

Prezidată de către părintele consilier, conferința a avut ca punct central de dezbatere susținerea dreptului la viață al tuturor ființelor umane - ca o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, considerată temelia unei societăți solide și sănătoase.

Militând pentru încetarea avorturilor, încurajarea nașterii de prunci și a vieții, părintele Radu Brânză a relatat celor prezenți câteva aspecte legate de susținerea familiei creștine atât din punct de vedere juridic, cât și social și teologic: "Familia tradițională, alcătuită din: bărbat, femeie și copil, reprezintă astăzi o provocare, în care multe țări acceptă alte tipuri de căsătorii (între persoane de același sex, concubinaj etc.) încălcând conceptul unic al familiei."

De asemenea, în cuvântul său a vorbit celor prezenți despre importanța conștientizării gravității problemei avortului, despre implicațiile morale, fizice și psihice asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg, invitându-i să nu rămână indiferenți față de "cei care nu au o voce, să se apere".

Cu binecuvântarea și îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, duminică, 24 martie, pentru prima dată în Protoieria Sascut, vom participa la "Marșul pentru Viață", în  localitățile Sascut și Podu Turcului.
Sunt așteptați să participe toți cei care acceptă să dea curs invitației de a fi, preț de câteva ore, glasul celor privați de șansa la viață.

Pr. Albu Gabriel