Conferință pastoral – misionară și administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși

Miercuri, 11 martie 2019, la sediul Protopopiatului Buhuși, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma, conferința pastoral – misionară și administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși.

În contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor”, părintele Rugină Claudiu, preot slujitor la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” – Buhuși a susținut lucrarea cu tema „Pastorația tinerilor”. În cadrul lucrării părintele a evidențiat câteva aspecte importante de care preotul ar trebui să țină seama în cadrul lucrării de pastorație a tinerilor.

Au fost enumerate exemple atât din Vechiul, cât și din Noul Testament de personaje biblice tinere care pot fi model pentru tinerii zilelor noastre, dar și faptul că Mântuitorul Iisus Hristos a acordat o atenție deosebită tinerilor – prima minune săvârșită fiind la nunta din Cana Galileii.

Părintele protopop a subliniat faptul că lucrarea pastorală a preotului cu tinerii trebuie să înceapă în cadrul propriei sale familii, copiii preotului fiind modele de educație pentru ceilalți tineri.

Tot acum, părintele protopop a dat citire „Îndemnului pastoral” al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în legătură cu epidemia mondială provocată de noul virus „îndemnând toți preoții, călugării, călugărițele și credincioșii noștri în a spori compasiunea și ajutorarea pentru cei bolnavi și a face cu evlavie rugăciuni suplimentare, implorând mila și purtarea de grijă a lui Dumnezeu, ca să înceteze  această grea încercare ce a venit asupra întregului pământ”.

La final, au fost discutate probleme administrative, precum și programările cercurilor pastorale din perioada următoare.