Conferința «Ortodoxia ca stil de viață», la Bacău

28 August 2017

Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Bacău, sub coordonarea Protopopiatului Bacău și cu sprijinul Parohie „Sfântul Dumitru-Narcisa” din Bacău a organizat în Duminica a 12-a după Rusalii, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, începând cu ora 10.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în primitorul lăcaș de cult băcăuan, o conferință cu binecunoscutul doctor creștin Pavel Chirilă. Întâlnirea duhovniceasacă a avut ca temă «Ortodoxia ca stil de viață», care poartă și titlul unei cărți semnate de domnia sa.

 

Bacăul a găzduit la Biserica „Sf. Dumitru -Narcisa”, cu binecuvântarea Chiriarhului locului și prin intermediul ASCOR Bacău, conferința cu tema «Ortodoxia ca stil de viață», aceasta având ca și conferențiar pe doctorul Pavel Chirilă. Renumitul medic este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase şi, în fiecare zi, îi trec pragul oameni cu probleme grave de sănătate pentru a-i cere sfatul. 

 Conferențiarul a relatat celor prezenți despre viața societății moderne, cum că aceasta ar trebui să se împletească cu credința ortodoxă și care sunt avantajele unei familii adevărate construite pe iubire și înțelegere. Acesta a mai subliniat importanța capitală a instituției familiei ce trebuie să aibă ca model central ortodoxia.

"Sociologic și psihologic vorbind, în societatea contemporană s-a ajuns la o minimizare a existenței umane, la o diminuare și o uitare a potențialului pe care fiecare persoană îl poate utiliza pentru dezvoltarea sa armonioasă, slujind cu dragoste și întelepciune lui Dumnezeu și aproapelui. Dependența de confort, de tehnologie și de consumul exagerat (al celor materiale, dar și al informației, de cele mai multe ori chiar inutile și dăunatoare) a dus la slăbirea puterilor trupești și sufletești. Vedem astăzi tot mai des oameni suferinzi atât fizic, cât și psihic, aflați într-o derivâ duhovnicească și care de multe ori nu își găsesc alinarea și scăparea din acestea”, a mai subliniat Prof. Dr. Pavel Chirilă.

La final, preotul paroh Ioan Pleșcău a mulțumit invitatului special, totodată acesta primind florile recunoștinței și aplauze de la cele peste o mie de persoane prezente.

(pr. Daniel Marari)