Conferința lunară a preoţilor din Protoieria Sascut

16 Iulie 2014

La biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Pânceşti, a avut loc marţi,  15 iulie, conferinţa lunară a preoţilor din Protoieria Sascut

La biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Pânceşti, a avut loc marţi,  15 iulie, conferinţa lunară a preoţilor din Protoieria Sascut. Din partea Centrului eparhial Roman, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul, au participat preotul Valentin Băltoi, consilier cultural, domnul Aurelian Alexa, consilier juridic, şi preotul Gabriel Buzdugan, inspector statistică.

Pe ordinea de zi a acestei întâlniri a fost prezentarea unei conferinţe întocmite în contextul activităţilor cultural-religioase dedicate marelui voievod român Constantin Brâncoveanu şi a declarării anului 2014 ca ”An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”. Tema dezbaterii a fost legată de contextul geo-politic existent la momentul urcării pe tron a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, referentul acestui amplu subiect fiind preotul Untea Emilian de la parohia Huruieşti II.

Conferinţa a continuat cu dezbatarea unor teme privind administraţia parohială şi propunerea unor activităţi culturale pe care preoții au fost îndrumați să le desfășoare în parohie pe perioada vacanţei de vară a copiilor.

O notă aparte a constituit-o dorinţa slujitorilor sfintelor altare din acest protopopiat de a întocmi un anuar în care să se oglindească viaţa parohială, cu patrimoniul şi particularităţile lăcaşurilor de cult, pentru a marca hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la declararea anului 2015 ca ”An comemorativ al Parohiei şi Mănăstirii azi”.