Conferință la Iași prezidată de P.S. Ioachim Băcăuanul

18 Octombrie 2011

În seara de 18 septembrie, Preasfințitul Părintele nostru Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, la invitația conducerii Universității Apollonia din Iași, a prezidat conferința cu tema „Biserica ortodoxa și provocările mileniului III”, din seria de întalniri culturale reunite sub titlul „Toamna Artelor la Universitatea Apollonia”.
    
Tema desbătută din această seară a fost susținută la Muzeul „Unirii” din Iași, construcție a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Sala Dublei Alegeri.

La aceasta conferință au participat profesori și studenți din cadrul Universității Apollonia, părinți profesori și studenți ai facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae”, mai mulți academecieni si personalități de renume din Iasi.
    
În cuprinsul ședinței Preasfințitul Ioachim spune, că deși Biserica ortodoxă s-a răspândit foarte tare, ea iși păstreaza mesajul și unitatea.

În finalul întâlnirii, PS Ioachim Băcăunul a rostit un cuvânt de binecuvantare profesorilor si studenților prezenți, precum si un sfat duhovnicesc si anume acela că Dumnezeu nu trebuie căutat dincolo de noi, sau departe de noi, pentru că El se află în însăși inima noastra.
    
Pentru deosebita vizită PS Părintele nostru Ioachim ca semn de mulțumire și prețuire din parte Universitatii Apollonia a primit o plachetă de execelență.