Conferință despre bolile sufletești și trupești, în Parohia Bucșești II

În Parohia Bucșești II, comuna Poduri, a avut loc marți, 2 aprilie 2024, o conferință despre bolile sufletești și trupești, susținută de medicii moineșteni, Dr. Florin Ioan Hiru și Dr. Andrei Zală, moderator fiind gazda întâlnirii, preotul paroh Alin-Ionuț Ciobanu.  

Conferința s-a adresat mai ales părinților și bunicilor din parohie, care au aflat informații prețioase despre importanța sănătății, despre deosebirea dintre boala sufletului și a trupului, că mai întâi trebuie să ne vindecăm sufletește și abia apoi, trupește, deoarece în majoritatea covârșitoare a cazurilor, bolile sunt efectul direct al patimilor sufletești.

Cei doi invitați, Dr. Florin Ioan Hiru și Dr. Andrei Zală, au vorbit credincioșilor despre puterea tămăduitoare a postului și despre credința puternică prin care cei aflați în suferințe fizice pot să primească vindecare de la Dumnezeu, dar și despre tratamentele din natură la care ar trebui să mai apelăm din când în când, aducându-ne aminte de folosirea lor de către străbunicii noștri.

A avut loc un dialog foarte interesant, împărtășind fiecare din experiențele personale, încheind cu promisiunea că vor reveni cu plăcere, când vor fi invitați.

Conferința despre sănătate și boală, realizată în „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, în Patriarhia Română, s-a desfășurat în cadrul proiectului catehetic al Parohiei Bucșești II „Hristos – Prietenul nostru în vreme de boală”. 

 (Pr. Alin-Ionuț Ciobanu)