Conferința: „Demoni, vrăji și blesteme – o perspectivă creștin-ortodoxă asupra legăturii dintre boală și lucrarea demonică”

Credincioșii din Parohia „Sfântul Spiridon” din orașul Comănești, Protopopiatul Moinești, au participat vineri seară, 14 iunie, la conferința: „Demoni, Vrăji și Blesteme – O perspectivă creștin-ortodoxă asupra legăturii dintre boală și lucrarea demonică” susținută de tânărul teolog și istoric Damian Anfile. 

Seara duhovnicească a început prin rugăciunea Acatist adusă Sfântului Ierarh Spiridon, a continuat cu expunerea conferinței și s-a încheiat cu o serie de întrebări și răspunsuri la care au participat numeroși credincioși veniți din toată Valea Trotușului.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru această nouă conferință, întrucât tema abordată este un subiect foarte important din punct de vedere al învățăturii noastre de credință și pe de altă parte, societatea secularizată în care trăim trimite adeseori, acest subiect în derizoriu, astfel încât este nevoie de o mai bună conștientizare al lui, cel puțin de către noi, cei din  Biserică. Sfântul  Apostol Pavel ne spune că războiul nostru, al creștinilor, nu este împotriva trupului și al sângelui adică împotriva a unor dușmani văzuți, fizici ci împotriva începătoriilor, stăpâniilor, duhurilor care animează lucrările cele rele din noi și printre noi pe pământ.

De aceea, în seara aceasta ne-am întărit în credință și ne-am adus aminte de armele cu care trebuie să luptăm în războiul nevăzut pe care trebuie să îl ducă orice creștin-ortodox botezat”, a spus la final părintele slujitor drd. Simion Anăstăsoaie.

Conferința se încadrează în rândul evenimentelor dedicate anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor.