Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” implementat în Protopopiatul Moinești

15 Decembrie 2021

Concursul Național Catehetic din anul 2022, care se intitulează „Rugăciunea în viața mea”, a fost implementat la nivelul Protoieriei Moinești.

Miercuri, 15 decembrie, la sediul Protopopiatului Moinești a avut loc o întrunire a preoților, sub coordonarea părintelui protopop Costel Mareș, cu părintele Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul sectorului social-filantropic. Cu acest prilej a fost prezentat conceptul concursului patriarhal, a cărui temă este în acord cu tematica anului 2022, care va fi „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț”, în Patriarhia Română.

Acest proiect, ce are ca motto cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul „Rugăciunea este oxigenul sufletului”, se adresează copiilor, dar și părinților, și are ca scop inițierea, formarea și practicarea relaţiei de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, o misiune atât de necesară în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

La concurs se pot înscrie grupurile catehetice parohiale, sub coordonarea unui preot, dar și cu implicarea unui profesor de Religie sau de altă disciplină.

Calendarul concursului, exemple de activități, idei privind realizarea proiectului, dar și alte detalii pot fi consultate în conceptul concursului AICI.

Premierea la nivel național va avea loc în data de 21 mai 2022.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban