Concurs Național Catehetic implementat în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în ziua de 23 februarie 2023 a avut loc la nivelul Protoieriei Sascut implementarea Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

 Activitatea a fost desfășurată la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Sascut, cu participarea părinților dornici de a desfășura acest concurs în parohiile pe care le păstoresc. Delegatul Centrului eparhial a fost domnul Vlad Țuțurlan, referent în cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, împărtășind într-un mod elaborat semnificația și importanța implicării tinerilor în viața Bisericii și prezentând cerințele concursului amintit, precum și diferite proiecte ce se vor desfășura în anul 2023 la nivelul arhiepiscopiei.

 În ceea ce privește Concursul Național Catehetic, au fost puse în evidență detaliile principale, fiind prezentat în primul rând scopul acestuia, având în vedere accentuarea relației de comuniune a omului cu Dumnezeu și legătura de iubire, cunoaștere, apropiere și slujire dintre oameni. De asemenea, au fost subliniate obiectivele dorite de a cunoaște învățătura Bisericii în sensul comuniunii dintre Dumnezeu și oameni, aprofundarea experienței filantropice, îmbunătățirea dialogului prin cuvânt și faptă, precum și valorizarea cântărilor bizantine în promovarea adevărurilor de credință, a cărei temă este în acord cu tematica anului 2023, ca „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „An comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”. Nu în ultimul rând au fost amintite și secțiunile proiectului, alcătuite din cateheze și activitățile grupurilor catehetice.

La finalul întâlnirii, părintele Alexandru Grigoraș, protopop al Protoieriei Sascut, a mulțumit domnului Vlad Țuțurlan pentru prezentarea conceptului catehetic, părinților participanți și părintelui Sava Graur, gazda acestei întâlniri.

Pr. Cerbu Ștefan-Daniil