Concurs dedicat Episcopului Melchisedec Ștefănescu, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman

15 Mai 2022

Vineri, 13 mai 2022, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a manifestării cultural-religioase Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  concursul școlar „Melchisedec Ștefănescu – om al rugăciunii”.

Participanți la concursul de cultură teologică au fost elevi seminariști romașcani, pregătiți de profesorul de istorie al instituției, preotul Bogdan Vasile Ciobanu. Tematica pregătită de candidați a vizat elemente din bio-bibliografia ilustrului ierarh al Romanului, cu accent pe activitatea sa duhovnicească, în condițiile în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2022 drept an al rugăciunii și al isihasmului.
Delegatul Chiriarhului Romanului și Bacăului la eveniment a fost preotul consilier cultural Valentin Gheorghe Băltoi, cel ce în deschiderea concursului a transmis elevilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului
Câștigătorii, dar și ceilalți participanți vor fi premiați într-un cadru solemn pe parcursul manifestării, două parohii romașcane, Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ilie contribuind financiar pentru stimularea elevilor iubitori de studiu din liceul teologic ce poartă numele marelui ierarh arhetipal al scaunului eparhial de la Roman.
Pr.  Amărinii Ionuț Alexandru