Concurs de toacă în Parohia Lețcana

12 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în  Parohia Lețcana,  Protopopiatul Buhusi, s-a desfășurat duminică,  10 decembrie 2017, concursul de toacă, editia a III-a, intitulat  „Răsună toaca”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în  Parohia Lețcana,  Protopopiatul Buhusi, s-a desfășurat duminică, 10 decembrie 2017, concursul de toacă, editia a III-a, intitulat  „Răsună toaca”.

Copiii din parohie care au participat anul acesta la „Școala de vară”  și la programul catehetic „Micul creștin talentat” au învățat să  dea răspunsurile la strană și să bată toaca.

La concurs s-a înscris un număr de 10 copii, de vârste diferite, unii fiind chiar prichindeii de la grădiniță.

Animați  de ninsoarea  ce învăluia  satul într-o lumină  ca de basm,  desprinsă parcă din „Amintirile  din copilarie” ale lui  Ion Creangă,  încă de la primele ore ale dimineții, biserica a devenit plină de copiii ce și-au ocupat locurile la strană. Copilașii  au cântat pricesne și s-au împărtățit cu Sfintele Taine.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, în paraclisul de iarnă ,,Sfântul Ierarh Nectarie”, în prezența consiliului parohial și a credincioșilor, părintele  paroh  Merlușcă Gheorghe-Adrian a făcut debutul concursului, astfel că micii creștini s-au întrecut în a încânta auzul și sufletele auditorilor. Nu au lipsit nici zâmbetele  atunci când plini de ambiție, cei mai mici, ținuți în brațe, au dovedit că știu să batăoarte bine toaca.

În aplauzele credincioșilor, au fost acordate premii tuturor participanților, iar părintele paroh, a oferit tuturor copiilor diplome  și daruri.

Concursul de toacă s-a desfășurat în Parohia Lețcana, consecutiv în ultimii trei ani, astfel că participanții din prima ediție au predat  ștafeta fraților mai mici, ei făcând acum parte din  juriu.

Dragostea față de Dumnezeu și Biserică, arătată în mod sincer și dezinteresat de copii a reprezentat pentru noi toți o adevărată lecție de credință și un îndemn tainic de a-l iubi pe Dumnezeu cu inimile pline de evlavie și dreptate.

Copilașii  participă la activitățile desfășurate pentru ei, în cadrul  parohiei, și se bucură  că fac parte dintr-o comunitate vie, în care Hristos  desfiinţează barierele de vârstă și se dăruiește tuturor spre împărtăşire cu dragoste.

Pr. Merlușcă Gheorghe- Adrian