Concert prepascal de pricesne la Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău

21 Aprilie 2019

Duminica Floriilor a adunat la biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din parohia băcăuană „Sf. Andrei Criteanul” mulțime de enoriași și credincioși care au dorit să participe la Sfânta Liturghie pentru a se împărtăși cu Sfintele Taine. Surpriza duhovnicească a zilei pentru enoriașii tinerei parohii băcăuane a fost faptul că la invitația preotului paroh Gabriel Ichim-Radu, care este și președinte al Asociației naționale a copiilor surzi din România, la încheierea slujbei religioase toți cei prezenți au participat la un concert prepascal de pricesne intitulat: Duminica la Florii, ce are o rezonanță regională specifică Postului Mare. Concertul duhovnicesc a bucurat tuturor celor prezenți mintea și sufletul.

Cu aprobarea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a găzduit în Duminica Floriilor imediat după oficierea Sfintei Liturghii, un concert de pricesne susținut de două interprete de muzică populară, doamna Maria Tătaru din Bacău și doamna Sânziana Oșlobanu-Maxim de la Piatra Neamț.

Pentru că parohia se implică în mod activ în sprijinirea tinerei generații, la eveniment au cântat și surorile Maria și Ioana Manea, eleve la Școala „Mihai Drăgan” din Bacău, la clasa doamnei dirigintă Nicoleta Ichim-Radu.

Evenimentul cultural a făcut parte din programul organizat de parohie în perioada Postului Mare și este destinat bunilor enoriași și a tuturor credincioșilor, ce trec pragul bisericuței de lemn din zona de Nord a municipiului pentru a se ruga și a primi alinare sufletească de la Dumnezeu prin cei doi preoți duhovnici.

După concert, preotul paroh Gabriel Ichim-Radu a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Floriile – o mărturisire în satul urban actual”, în care a exemplificat modalitățile prin care „creștinul trebuie să pășească prin Post spre a putea nădăjdui că la sfârșitul acestuia el a parcurs cel puțin o parte din calea ce duce spre sfințenie”. La final cei doi preoți împreună slujitori la acest Sfânt Altar au împărțit credincioșilor crenguțe de măslin.

(pr. Daniel-Ionel Marari)