Concert de colinde și conferință pe tema anului comemorativ, în parohia Poienița

13 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părintele Ioachim, Arhipepiscopul Romanului și Bacăului și cu implicarea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec, Stavrofora Iosefina Giosanu, duminică, 10 decembrie, în Biserica „Sf. Mare Mc. Dumitru” din parohia Poienița, com. Poienari, corala de maici "Cuviosul Iosif" al Mănăstirii Văratec, a vestit celor prezenți nașterea Domnului Iisus Hristos.
 

      În Duminica a XXVII-a după Rusalii, corala de maici "Cuviosul Iosif" al Mănăstirii Văratec a fost prezentă în Parohia „Sf. Mare Mc. Dumitru” din satul Poienița, com. Poienari, protopopiatul Roman. Imediat după săvârșirea Sf. Liturghii, maicile au susținut în fața tuturor celor prezenți un recital de colinde vestind nașterea Domnului Iisus Hristos. În partea a doua a evenimentului, în contextul "Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română", a fost susținută conferința " Cu Hristos în celulă", de Dl. Alecu Mazăre, fost deținut politic și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, filiala Roman. Domnia sa a împărtășit tututor celor prezenți câteva dintre momentele în care credința, rugăciunea și Hristos i-au fost sprijin puternic de a trece peste momentele grele din temnița comunistă și din coloniile de muncă forțată.

La final, Pr. Andrei Adrian Gabriel, parohul bisericii, a mulțumit IPS Părinte Ioachim pentru părinteasca grijă, Maicii Starețe, P.C Pr. Protopop Dragoș Munteanu, coralei „Cuviosul Iosif”, D-lui Alecu Mazăre și tuturor celor prezenți.

 

(Pr.Munteanu Dragoș)