Concert caritabil de colinde on-line în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Programul social eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun ?”, derulat în această perioadă în cadrul tuturor protopopiatelor și ONG-urilor eparhiale din  Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, se va încheia cu un concert caritabil intitulat „Ajutăm și Colindăm !”.

Acest eveniment caritabil se desfășoară în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim care va participa și colinda alături de celelalte cete de colindători din eparhie.

Concertul de colinde  își propune să adune  mai multe coruri de copii din cadrul protopopiatelor și ONG-urilor eparhiale, ce vor interpreta colinde tradiționale. Totodată, este de menționat faptul că în cadrul programului social eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun ?”, copiii din medii defavorizate care au primit daruri de la alți copii cu posibilități financiare, pot colinda în direct pe cei care vor participă.

Al doilea obiectiv este cel caritabil, prin dorința Înaltpreasfințitului Ioachim de a oferi un sprijin financiar pentru doi copii cu probleme medicale severe din eparhia noastră, ce necesită tratamente oncologice și intervenții chirurgicale în străinătate. Pe lângă ajutorul oferit direct de ierarhul Romanului și Bacăului, cei care vor participa la evenimentul caritabil, în loc de bilet la concert, pot oferi o suma cât de mică pentru a sprijini pe cei doi copii bolnavi și pe familiile lor, aflate într-o situație financiară critică.

Așadar, miercuri, 23 decembrie 2020, începând cu ora 18.00, cu sprijinul tehnic al portalului Doxologia.ro, evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Doxologia.  De la biserica parohială, sediul ONG-ului sau de acasă, respectând toate normele igienico-sanitare în vigoare, copiii vor aduce bucurie celor care vor primi colindul tradițional în casa lor, anul acesta într-un mod cu totul diferit.

Cei care doresc să participe în calitate de colindători își pot oferi disponibilitatea la adresa de mail sectorsocialarb@yahoo.com, unde vor menționa numele și denumirea colindului,  iar cei care vor deveni spectatori acasă la concertul caritabil de colinde on-line, pot lua chipul crailor de la răsărit, oferind mici daruri Pruncului Iisus născut în ieslea din Bethleem, prin dragostea arătată celor doi copii bolnavi, donând o sumă, cât de mică, în contul umanitar RO46RNCB0030128065570017 (BCR), cu mențiunea „Colindăm și Ajutăm !”.

La sfârșitul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim va colinda pe toti cei prezenți virtual la acest concert, cu un colind compus chiar de Înaltpreasfinția Sa, special pentru acest concert.

Vă așteptam cu mare drag !

(Pr. Ilarion Mâță – Consilier eparhial la Sectorul Social – Filantropic și Misionar )