Colindătorii de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” pe scena Casei de Cultură din Roman

17 Decembrie 2013

Elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” i-au încântat pe romaşcani la concertul tradiţional organizat luni, 16 decembrie, la Casa de Cultură a oraşului.

Corala Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” a concertat, alături de cea a Seminarului Teologic Franciscan, luni, 16 decembrie, începând cu  ora 17.00, la Casa de Cultură din Roman  În prezenţa Preasfinţitului Părinte Ioachim  Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a preoţilor din protoieria Roman, precum şi a numeroşilor romaşcani, elevii celor două instituţii au cântat şi i-au încântat pe cei prezenţi oferind un spectacol de neuitat. În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a explicat semnificaţia colindelor creştineşti, importanţa şi frumuseţea lor, apreciindu-i pe tinerii care şi-au însuşit inclusiv valoarea teologică a acestor cântări specifice Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, ierarhul i-a felicitat pe cei care s-au implicat în reuşita acestui eveniment.

Credincioşii prezenţi în Casa de Cultură din Roman au putut admira, la intrare, şi o expoziţie de icoane pe lemn  realizate de elevii seminariști, sub îndrumarea profesorului Cristinel Prisacaru.