Colindători de la Liceul Teoretic „Spiru Haret”, la Protopopiatul Moinești

Miercuri, 14 decembrie a.c., ora 12.00, Corul Resurrectio format din elevii Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moinești, conduși de doamna profesor Gabriela Biea, au adus vestea Nașterii Domnului prin glas de colinde la sediul Protopopiatului Moinești.

La această activitate organizată în scop caritabil au participat doar 37 de elevi din efectivul corului, iar primirea acestora a fost făcută chiar de către părintele protopop Costel Mareș.

Programul artistic pregătit a cuprins următoarele colinde: „D-auzi gazdă, ori n-auzi”, „Bună seara, gazd-aleasă”, „Legănelul lui Iisus”, „Galbenă gutuie”, „Rătăceam printr-o gradină”, „Colo sus pe lângă lună”, „Iisus, bine-ai venit” și binecunoscutul colind intitulat „Steaua”.

La final, părintele protopop a luat cuvântul pentru a se adresa tinerilor colindători câteva gânduri: „Cu acest prilej părintele protopop  a adresat colindătorilor: „Vă felicităm pe voi și pe doamna profesoară pentru că păstrați autenticitatea sufletului românesc prin colindul cel bun și sfânt. Sunteți cei care vestiți Nașterea Domnului și lucrul acesta este o mare binecuvântare de la Dumnezeu pentru voi și pentru noi cei care primim cântul vostru. Faptul că Dumnezeu v-a ales să fiți cei care precum îngerii vestiți Nașterea Fiului Său este o mare onoare pentru voi și în același timp este și o datorie pentru noi care prin cântecul vostru primim vestea cea bună. Mare bucurie aduceți prin colindul vostru acolo unde este multă suferință și așa cum spune Sf. Ioan Gură de Aur: ˂Ce este mai frumos decât să  privești dragostea ca bucuria de a face altora bucurie.˃ Să fiți binecuvântați de Domnul voi și familiile voastre, să aveți parte de sărbători pline de lumină și pace divină.”

(Prs. Anca Balaban)