„Colindăm pentru Vlad” – un nou proiect umanitar

La vreme de bucurie, urmând îndemnul colindului care spune „Și nu uita, când ești voios, române, să fii bun” propunem un exercițiu de solidaritate. După datină, copiii care merg la colindat primesc daruri, constând în colaci, mere și, mai recent, bani. Din fondurile adunate de grupurile de colindători coordonate de preoții din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului ne propunem să facem donații pentru un caz umanitar. Anul acesta ne-am oprit la Vlad, un adolescent de 14 ani, cu rezultate excelente la învățătură, care duce o luptă pe care nici un om mare nu ar putea să o ducă fără să se plângă. La doar 12 ani, el a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer osos – sarcom Ewing – o tumoră de o dimensiune uriașă, care îi ocupa întregul os iliac. 

După luni de zile petrecute în spital, cu ore on-line la care participa în timp ce prin perfuzie primea medicamentele pentru chimioterapie, într-un târziu, după mai bine de 1 an de tratament oncologic, Vlad a terminat clasa a VII-a cu media 10 și a fost acceptat pentru o intervenție chirurgicală foarte dificilă, de îndepărtare a tumorii, la Institutul Ortopedic Rizzoli din Bologna – Italia. Această intervenție îi va permite înlocuirea osului iliac afectat cu o proteza din material osos uman, ce i-ar asigura dezvoltarea fără a-i produce o diferență de nivel între cele două picioare.

Pe 18 noiembrie, anul acesta, Vlad a fost operat. Acum se află internat în Italia, împreună cu mama lui. Durerile mari cu care se confruntă, cu greu pot fi controlate prin administrarea de morfină. Durerea este dublată de teama de lunga și dificila perioadă de recuperare ce-i stă înainte.

Știm că tot ceea ce va urma presupune cheltuieli enorme, a căror valoare finală nici nu poate fi precis estimată. Având în vedere investigațiile necesare în viitorul apropiat, fizioterapia, cheltuielile pentru cazare și transport, vor fi necesari peste 10.000 de euro. De aceea, vă propunem în această perioadă să punem umăr la umăr și să încercăm ca, împreună, să îi oferim lui Vlad șansa ca anul care vine să aibă parte de bucuria colindelor în propria casă, fără a fi nevoit să petreacă încă un Crăciun pe un pat de spital.

Prin intermediul Platformei sociale „Ajutăm împreună”, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, desfășoară în perioada aceasta proiectul umanitar „Colindăm pentru Vlad”. Donațiile pot fi făcute în contul deschis pe numele tatălui lui Vlad – Șnel Traian Gabriel RO13BRDE040SV18592380400

sau direct către colindătorii noștri, care vor ajunge în parohiile, casele sau instituțiile în care vă desfășurați activitatea. Trebuie doar să precizați că doriți să donați pentru Vlad. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la adresa de mail sectorsocialarb@yahoo.com sau prin telefon la numărul 0756.116.655

În numele colindătorilor din eparhia Romanului și Bacăului, în al lui Vlad și al familiei sale, Vă mulțumim și Vă dorim sărbători cu bucurie, sănătate și liniște alături de cei dragi. Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos și Anul Nou 2022 să readucă speranța de mai bine în sufletele noastre și în întreaga lume!