CJ Neamț – prima întâlnire a Consiliului Consultativ în domeniul cultural

17 Noiembrie 2016

Urmare a invitației adresate de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, oamenilor de cultură din județ de a face parte dintr-un consiliu consultativ ce va funcționa pe lângă Consiliul Județean, ieri a avut loc prima întâlnire a celor care și-au manifestat interesul de a se alătura acestei structuri. La această întâlinre a fosr prezent IPS Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului care a fost însoțit de către Părintele Arhim. Pimen Costea, Vicar administrativ în cadrul Administrației Eparhiale.

"Încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț, atenția mea este îndreptată către acele proiecte care pun în valoare potențialul județului nostru, cultural, spiritual și economic, dar și valoarea locuitorilor săi. Sunt determinat să arătăm tuturor ce are Neamțul de oferit și de ce județul nostru este un loc atât de special. Cei 25 de membri ai consiliului își vor pune în slujba comunității experiența, alături de loialitatea și dedicarea față de cultura și istoria județului Neamț și vom reuși să dezvoltăm o strategie clară asupra modului în care putem reuși să transformăm Neamțul într-un brand de țară. Purtăm pe umeri o încărcătură istorică și culturală unică pe care suntem datori să o promovăm, să o valorificam și să o prețuim, cu demnitate și responsabilitate, cu respect și implicare. Din aceasta structură fac parte oamenii de cultură, istoricii, arheologii, reprezentanți ai bisericii și ai agențiilor de turism, meșterii cuvintelor și ai vibrațiilor sufletești”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Consiliul Consultativ în domeniul cultural este primul înființat, având în vedere dorința de promovare cât mai eficientă a județului Neamț la nivel național și internațional. Prin acest demers, Consiliul Județean Neamț dorește să implice în proiect pe toți acei nemțeni care își desfășoară activitatea în domeniul cultural și care doresc să-și aducă contribuția la această inițiativă.

În cadrul întâlnirii de ieri, membrii consiliului consultativ au hotărât să aibă întâlniri de lucru de două ori pe lună. (sursa: http://www.cjneamt.ro/)