Cinstirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul în Parohia Podu Turcului I.

21 Iulie 2020

Comunitatea enoriașilor din localitatea Podu Turcului și-a serbat luni, 20 iulie 2020, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Prin grija părintelui Dumbravă Daniel, paroh al acestei parohii, începând din seara de înainte prăznuire, preoții Cercului pastoral „Pr. Enache Herescu”, alături de credincioșii din Parohia Podu Turcului I și din parohiile vecine, și-au unit inimile în duh de rugăciune și priveghere. 

Slujba Privegherii și Sfânta Liturghie au fost săvârșite în sobor sub protia părintelui Vasile Abageru, protoiereul locului, cu respectarea condițiilor impuse de autorități.  

Părintele protopop a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, iar în cuvântul de învățătură a subliniat viața desăvârșită a Sfântului Proroc Ilie, care s-a arătat înger în trup și temei al proorocilor, și a scos în evidență chipul hotărât și de netăgăduit în apărarea adevăratei credinței a acestui mare proroc și înainte mergător al celei de a doua veniri a Mântuitorului Hristos. 

Cântările bizantine închinate Sfântului Ilie, interpretate cu aleasă râvnă de membrii coralei psaltice Byzantion, conduși de părintele Alexandru Grigoraș, secretar al Protoieriei Sascut, au adâncit profunzimea trăirilor și a rugăciunilor pe care slujitorii sfântului Altar și credincioșii prezenți, le-au împlinit în aceste zile duhovnicești.