Cinstirea Sfântului Ierarh Spiridon în Parohia Parava, cu prilejul hramului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prin coordonarea părintelui protopop Alexandru Grigoraș, în Parohia Parava a fost cinstit Sfântul Ierarh Spiridon, unul dintre ocrotitorii bisericii parohiale.

Astfel, în ajunul acestei zile, la ceas de seară, în biserica din centrul satului Parava, preoți, diaconi și credincioși s-au unit pentru a săvârși slujba de Priveghere unită cu Sfânta Liturghie, în carul căreia numeroși credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de preoți dirijați de părintele protopop Grigoraș Alexandru.

În prima parte a celei de a doua zi a avut loc întrunirea Cercului pastoral nr. 2 "Sf. Cuv. Eftimie cel Mare" prilej cu care a fost oficiată slujba Sfântului Maslu de un sobor de preoți. 

În cuvântul de învățătură transmis cu această ocazie, preotul Ionuț Alexandru Apostu, asistent social al Protopiatului Sascut și delegat al Protoieriei Sascut la acest eveniment, după ce a prezentat modul de viețuire al sfântului ierarh, a vorbit despre puterea tămăduitoare a credinței care lucrează prin mijlocirea Sfântului Spiridon, cel grabnic ajutător în nevoi. La sfârșitul cuvântului său a fost transmis mesajul de binecuvântare și apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru credincioșii acestei comunități.

După ce s-a săvârșit un Parastas pentru toți ctitorii și ostenitorii acestei parohii, toți cei prezenți s-au bucurat de agapa organizată la Centrul Social-Filantropic "Sfântul Ierarh Spiridon" din incinta parohiei.

Pr. Prisecariu Marius