Cinstirea Sf. Mucenic Efrem cel Nou, la Centrul social – medical de la Hârja

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua cinstirii Sf. Mucenic  Efrem cel Nou, părticică din Sf. Moaște al mucenicului au ajuns și la Centrul social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja.

Biserica Ortodoxă cinstește în ziua de 5 mai pe Sf. Mucenic Efrem cel Nou, un sfânt drag multor persoane aflate în suferință, grabnic ajutător și mijlocitor tuturor acelora ce au credință în puterea lui Dumnezeu.

O părticică din sfintele sale moaște se regăsesc la Parohia  Lazaret din municipiul Bacău, iar racla a sosit la Paraclisul Asezământului  prin bunăvoinţa pr. Paroh Marius Iacobeanu. Sfintele Moaşte au fost oferite spre închinare tuturor bătrânilor Centrului rezidenţial de la Hârja după ce, cu o seară înainte, a fost oficiată slujba de priveghere în cinstea Sf. Efrem cel Nou, iar în ziua cinstirii sfântului, acatistul şi Sf. Liturghie. Evlavia persoanelor aflate în suferinţă de la Hârja faţă de Sf.Efrem a determinat sosirea lor în mijlocul pacienţilor şi al personalului medical ce deserveşte această instituţie.

În ziua cinstirii Izvorului Tămăduirii, comunitatea de credincioşi din Hârja a avut posibilitatea de a se închina Sf. Moaşte în Biserica parohială, iar credincioşii din Poiana Sărată s-au închinat în după amiaza aceleiaşi zile. În prima duminică după Paşti, şi credincioşii Parohiei Oituz - Grozeşti vor putea aduce cinstire Sf. Efrem cel Nou. În toate aceste instituţii şi comunităţi parohiale unde au fost prezente Sf. Moaşte, credincioşii şi preoţii slujitori au oficiat cu evlavie şi mulţumire,  acatistele şi paraclisele Sf. Efrem cel Nou.

(Pr. Ilarion Mâţă)