Cinstirea Sf. Mc. Efrem cel Nou, unul dintre ocrotitorii Capelei Centrului social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, din data de 5 mai 2015, alături de Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina, Sf. Mc. Efrem cel Nou ocrotește spiritual cei 105 beneficiari și 70 de angajați ai Complexului social – medical pentru persoane vârstnici de la Hârja.

În preziua datei de 5 mai, la ceas de seară, mai mulți rezidenți, independenți din punct de vedere motric, și ostenitori ai instituției au cinstit pe Sf. Mc. Efrem cel Nou. Cinstirea sfântului a fost posibilă prin buna rânduială a slujirii Vecerniei și Litiei, după care a urmat un cuvânt de învățătură despre viața sfântului ocrotitor și unele minuni săvârșite din dragostea sa față de cei aflați în suferință. Vârstnicii prezenți au exprimat la rândul lor bucuria de a-l avea ocrotitor pe Sf. Efrem și felul în care îl simt ei aproape pe acest sfânt grabnic ajutător și mijlocitor.

În ziua de 5 mai, la Paraclisul Așezământului de la Hârja, rezidenții Centrului social - medical, enoriașii Parohiei Hârja și copiii Centrului de zi ”Sf. Dionisie Exiguul”, au participat la Utrenia, Acatistul Sf. Efrem cel Nou și Sf. Liturghie, nenumăratele minuni săvârșite de sfântul ocrotitor devenind expresia unei cinstiri și apropieri cu totul aparte față de mucenicul din Nea Makri, care ajută pe tot omul ce îi cere ajutorul lui Dumnezeu în diferite situații limită din viața sa. (Pr. Ilarion Mâță)