A cincea ediție a proiectului social filantropic și misionar „Prin colind, suferința alinândˮ, în Protopopiatul Moinești

Joi, 15 decembrie, părintele protoiereu Costel Mareș, împreună cu membrii coralei Theotokos, au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, prin colindul drag și sfânt, în centrele pentru persoane cu dizabilități și în spitalele din zona Protopopiatului Moinești.

Principalii beneficiari ai acestei ediții au fost persoanele care se află sub îngrijire în Spitalul Orăşenesc „Ioan Lascăr“ Comăneşti, în Centrul pentru bătrâni din Zăvoi, în Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Casa Bradul” din Hangani, Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Casa Poduri” din Poduri, dar și cei de la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti. Cu acest prilej de suflet, au primit bucuria colindelor și cei care fac parte din personalul angajat din spitalele și centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din Moinești și Comănești.

Proiectul social filantropic organizat de către Protopopiatul Moinești și derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a ajuns în acest an la a cincea ediție și are drept misiune împlinirea cuvântului Mântuitorului nostru Iisus Hristos „bolnav am fost și M-ați cercetatˮ (Matei 25.36).

Pe lângă momentele speciale create de colinde, celor asistați li s-au oferit și daruri materiale constând în pachete cu dulciuri, fructe și calendare pentru anul 2023. De asemenea, personalul îngrijitor a primit în dar câte un calendar ortodox.

O dată cu darurile, părintele protopop Costel Mareş, le-a adresat cuvânt bun și de împuternicire şi răbdare celor ce sunt în suferinţă și celor care lucrează în sistemul de asistență spitalicească:

De fiecare dată când mergem să alinăm suferința celor care se află sub îngrijire în centrele și în spitalele din zona noastră, ni se arată cât de importantă este misiunea de a alina și de a fi alături de cei care sunt bolnavi. Merită susținuți și felicitați toți cei care se află în slujirea aproapelui, de aceea, darurile noastre și colindul cel bun și sfânt, dar și alte proiecte prin care atingem sufletele celor bolnavi, sunt modurile noastre prin care ne arătăm solidaritatea și mulțumirea pentru eforturile care se fac în aceste centre și unități spitalicești. De această dată, apropiindu-ne de sărbătoarea Nașterii Domnului, am simțit că îi vedem aici, fragili, dar acești oameni cu diferite dizabilități sau boli sunt mesageri ai Domnului nostru Iisus Hristos și au o misiune tare importantă: ei ne transmit că trebuie să fim recunoscători pentru sănătatea trupească, mintală și să nu uităm să ne îngrijim de sufletele noastre și să ne aplecăm spre slujirea aproapelui aflat în suferință. Oferindu-ne sprijinul, timpul și nu numai, slujind aproapelui, în definitiv slujim lui Dumnezeu. Bunul Dumnezeu să dăruiască sănătate tuturor celor care au nevoie și răbdare și putere de muncă celor care sunteți implicați în asistarea celor bolnavi.”

(Prs. Anca Balaban)