Cercul pastoral „Sfântul Ioan Rusul” din Protopopiatul Moinești și-a cinstit ocrotitorul

Joi, 27 mai 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la biserica Parohiei Solonț a avut loc întâlnirea anuală a Cercului pastoral-misionar „Sfântul Ioan Rusul”. 

Programul liturgic a cuprins slujba de sfințire a apei, Taina Sfântului Maslu și săvârșirea Sfintei Liturghii de către părintele protopop Costel Mareș împreună cu preoții din zonă.

Responsabilul Cercului Pastoral, părintele Matei Victor, preotul paroh al Parohiei Solonț, a evidențiat viața, pătimirile și o parte din minunile săvârșite de către Sfântul Ioan Rusul.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul său, părintele protoiereu Costel Mareș a transmis tuturor că „sfinții sunt modele vii pentru noi toți care vrem să ne mântuim, și aceștia se roagă pentru noi înaintea Sfintei Treimi, fiind mijlocitorii noștri, iar noi avem datoria să le urmăm credința, statornicia în dreapta credință indiferent de încercările prin care trecem, să le citim Acatistele având evlavie la toți sfinții lui Dumnezeu care mijlocesc pentru mântuirea noastră, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru sănătatea noastră, ca și Sfântul Ioan Rusul, noul mărturisitor și grabnic vindecător celor bolnavi.”

 

 Pr. Cristian-Ioan Balaban