Cerc pedagogic organizat la Liceul Teologic Episcop Melchisedec - Roman

20 Noiembrie 2022

Joi, 18 noiembrie 2022 a avut loc la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman Cercul pedagogic nr. 4 al directorilor și directorilor adjuncți ai școlilor din județul Neamț.

Activitatea a fost coordonată de inspectorii școlari Giosan Mihai și Horghidan Irina Oana, participanți fiind directorii și directorii adjuncți ai liceelor și seminariilor teologice, ai liceelor de artă și ai liceelor cu program sportiv din județul Neamț.
Tematica acestui colocviu a vizat aplicarea noilor prevederi din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, activitatea comisiilor cu caracter permanent din instituțiile de învățământ, realizarea proiectului de dezvoltare instituțională a unei unități școlare, precum și analiza implicațiilor fenomenului de bullying.
La sfârșitul activității susținute în spațiul Muzeului Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului, din incinta liceului teologic romașcan, corul Laudamus, dirijat de pr. Arhid. Tecucianu Alexandru Ioan, a prezentat un recital de muzică religioasă și patriotică. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, participanții la cerc au vizitat Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva, având ocazia de a admira pictura monumentalei biserici (secolul al XVI-lea), inscripția care atestă trecerea voievodului Mihai Viteazu în 1600 prin Roman, precum și felonul Sf. Ioan Gură de Aur, expus în muzeul arhiepiscopiei. Ghidajul vizitatorilor a fost asigurat de P.C. Arhim. Andrei Ioniță, profesor de medicină generală în cadrul instituției romașcane de învățământ seminarial.
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru