Cerc pastoral în secția de pediatrie a Spitalului Județean Bacău

Miercuri,  24 mai 2017, copiii internați în Secția Pediatrie – Recuperare Pediatrică a Spitalului Județean Bacău au fost primitorii rugăciunilor săvârșite în cadrul Sfintei Taine a Maslului. Aceasta s-a desfășurat ca parte a multiplelor manifestări spirituale și filantropice ce au fost incluse în Proiectul social-eparhial „Bolnav am fost și M-ați cercetat“, derulat cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Prin grija unor credincioși cu dragoste față de copii, din parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel“ Bacău, au fost achiziționate scutece și produse de igienă în valoare de 1000 de lei, acestea fiind oferite copiilor care se află internați. Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită pentru aceștia și pentru toți cei care întreprind programele de kinetoterapie și recuperare neuromotorie, de un sobor de 13 preoți,  coordonați de părintele protopop Costică Busuioc.

La sfârșitul momentului de rugăciune (cel de-al treilea de la debutul activităților proiectului), preacucernicul părinte protopop a evidențiat rolul celor care cu bucurie și devotament prelungesc misiunea lor de mame la serviciu, îngrijind cu responsabilitate copii pe care îi privesc cu dragoste, iar părintele paroh Constantin Abageru a mulțumit tuturor celor care s-au implicat cu bucurie și emoție în desfășurarea acestui moment de comuniune, dovedind că  înțeleg profunda semnificație a cuvintelor Mântuitorului: „Bolnav am fost și M-ați cercetat“ (Mat. 25,36).

(Pr. Constantin Abageru)