Cerc pastoral în Parohia Valea Mare, Protoieria Bacău

05 Noiembrie 2019

În seara zilei de 4 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în biserica Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din satul Ruşi, Parohia Valea Mare, Protoieria Bacău, preoţii şi credincioşii s-au întâlnit în duh de rugăciune cu prilejul săvârşirii slujbei Aghiasmei mici şi a Tainei Sfântului Maslu.

Astfel, preoţii, membri ai Cercului pastoral nr. 2 „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, s-au rugat, sub protia părintelui paroh Ștefan Diaconu,  pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor prezenţi, au citit rugăciunea de dezlegare de păcate, iar la final, tema cercului a fost schiţată de părintele Gavril Trofor de la Parohia Traian.

Plecând şi de la parabola Duminicii a XXII-a după Rusalii a Bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr, subiectul discuţiei a fost „Credinţa bimilenară a poporului român, mijloc de păstrare a identităţii naţionale” şi a fost ales în contextul anului omagial al satului românesc 2019.

La final, părintele paroh Ștefan Diaconu a mulţumit tuturor celor prezenţi, preoţi şi credincioşi, şi a invitat pe toţi la o agapă a comuniunii creştine la casa parohială din localitate.

(Pr. Iulian Adam)