Cerc pastoral în Parohia Siliștea I, Protopopiatul Roman

Joi, 20 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Siliștea 1, Protopopiatul Roman, a avut loc întrunirea preoților din cadrul cercului pastoral “Sf. Ap. Petru și Pavel”. În cadrul întâlnirii s-a săvârșit Slujba Utreniei, Acatistul Mântuitorului Hristos și Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, sub protia P.C. Pr. Trofin Romeo, secretar al Protopopiatului Roman.

Cu această ocazie, în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, închinat sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, părintele Mihai Macovei, preot paroh al Parohiei Bărcu-Goșmani, a susținut prelegerea intitulată Aspecte practice ale rugăciunii în viața creștinilor, în care a subliniat, din perspectiva duhovnicului, importanța formelor de manifestare a rugăciunii în viața creștinului.
Părintele secretar Romeo Trofin a trasmis tuturor celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și a apreciat buna organizare și numărul mare de credincioși prezenți.
În cele din urmă, părintele Ioan-George Purcariu, coordonatorul cercului pastoral și gazda zilei, a mulțumit părinților slujitori pentru implicare și a menționat faptul că întâlnirile de acest fel reprezintă momente de o foarte mare importanță pentru viața comunității în care se desfășoară.
Cercul Pastoral „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cadrul Protopopiatului Roman, cuprinde un număr de 14 parohii din comunele Români, Moldoveni și Bahna.