Cerc pastoral în Parohia Onișcani

07 Martie 2019

Joi, 7 martie 2019, a avut loc la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși, întrunirea preoților din cercul pastoral nr. 3 „Sf. Cuvioasă Parascheva”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

A fost săvârșită Sfânta Liturghie de către părintele protopop, înconjurat de un sobor de preoți din comunele Filipești și Bahna, credincioși din Parohia Onișcani, alături de gazda evenimentului, părintele paroh Stoica Silviu.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți ctitorii adormiți ai bisericii parohiale: părintele Ioan Popescu, părintele Petru Lupu, precum și membri ai Consiliului parohial.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a evidențiat valoarea faptelor bune în vederea mântuirii, făcând trimitere la Evanghelia Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți și reamintind în același timp că păcatul neascultării îl poate îndepărta pe om de Dumnezeu așa cum reiese din Evanghelia Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai.

Tot acum, părintele protopop a felicitat activitatea administrativă a credincioșilor sub îndrumarea părintelui paroh.

După Sfânta Liturghie, părintele Stoica Silviu a susținut un scurt istoric al satului și al bisericii parohiale cu titlul „Onișcani ieri, astăzi și mâine, povestea merge mai departe”,  în care a evidențiat vechimea satelor componente ale parohiei după anii 1432, atunci când apar pentru prima dată în documentele vremii.

La final, părintele paroh a mulțumit părintelui protopop, preoților slujitori și credincioșilor participanți la eveniment.