Cerc pastoral la Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești

În contextul Anului Omagial al îngrijirii bolnavilor, în Parohia Poduri din Protopopiatul Moinești s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu la care au participat toți preoții din Cercul Pastoral ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, sub protia părintelui protopop Costel Mareș.

Ca o mângâiere în vreme de boală, preoții din zona Poduri s-au adunat în rugăciune alături de enoriașii lor. Printre numeroșii credincioși prezenți în biserica a fost și familia fetiței Antonia Maria Popa, pentru care s-a săvârșit în mod special Taina Sfântului Maslu. 

,,În Pilda Samarineanului Milostiv vedem modul sublim de raportare a lui Dumnezeu față de omul căzut între tâlhari, față de omul suferind. Dumnezeu Se apleacă cu atâta grijă, cu atâta gingășie asupra omului, asupra rănilor noastre sufletești și ne învață ca la rândul nostru să nu fim nepăsători la suferința celuilalt, față de problema celui de lângă noi. Ne învață să nu întoarcem spatele celui care ne cere ajutorul. De aceea și noi, astăzi, suntem alături de comunitatea de aici și în mod special suntem alături de Antonia-Maria, pentru care ne-am rugat Atotmilostivului Dumnezeu să reverse mila Sa cea bogată peste ea și peste întreaga ei familie. Când avem o Cruce de dus, Dumnezeu ne descoperă și calea, ne oferă persoane care să ne ajute să o putem duce, asemenea lui Simon Cirineul. Trebuie doar să avem nădejde, să avem credință”, a spus părintele protopop.

  ”Antonia-Maria este o fetiță de 9 ani, din parohia noastră, care suferă de o boală gravă ce necesită o intervenție chirurgicală costisitoare, pe care părinții, ce mai au două fetițe minore în îngrijire, nu o pot suporta. Astfel, la inițiativa și îndemnul părintelui protopop, pentru care îi mulțumim cu recunoștință, pe întreg cuprinsul protopopiatului nostru a demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru a oferi o șansă la viață normală acestei copile, nevinovată și greu încercată de boală. Nădăjduim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și dragostea credincioșilor, să strângem suma necesară acestei intervenții chirurgicale ce va fi efectuată la o clinică din Turcia”, a concluzionat părintele paroh, Vasile Popa.