Cerc pastoral la biserica „Sfântul Nicolae” din Poduri

Membrii Cercului pastoral „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Comuna Poduri și-au cinstit ocrotitorul spiritual.

 

Vineri, 2 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din Poduri a avut loc întâlnirea anuală a Cercului pastoral-misionar „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Comuna Poduri, Protopopiatul Moinești.

Programul zilei a cuprins săvârșirea Sfintei Liturghii de către părintele protopop Costel Mareș, alături de preoții din zonă. Din soborul de preoți au mai făcut parte părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și părintele ierodiacon Damaschin de la Mănăstirea Turnu din Vâlcea.

Credincioșii prezenți s-au bucurat de un florilegiu de cântece patriotic-religioase oferit de Corul Resurrectio al Liceului „Spiru Haret” din Moinești, condus de doamna profesoară Biea Gabriela.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a oferit un cuvânt de întărire duhovnicească celor prezenți.

Un moment deosebit l-a constituit premierea tuturor copiilor ce fac parte din grupul catehetic al Parohiei Poduri, care au participat cu proiectul „Biserica - casa sufletului românesc” la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” unde au luat premiul al II-lea la faza eparhială, aceștia primind ca semn de apreciere câte o diplomă de participare, o icoană cu Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și un pachet cu surprize dulci.

Părintele protoiereu Costel Mareș a transmis binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și a felicitat pe toți cei implicați în organizarea evenimentului, pe coordonatorii proiectului, părintele Popa Vasile și părintele Parfene Dumitru, precum și elevii și voluntarii.

 Pr. Cristian-Ioan Balaban