Centrul Cultural Social Comunitar „Anastasia” din Târgu Ocna a fost sfințit

Asociația Sfânta Anastasia Romana din orașul stațiune Târgu Ocna, componentă socială a Parohiei Sfântul Ioan, Protopopiatul Onești, a inaugurat luni, 19 august 2019 Centrul Cultural Social Comunitar „Anastasia”. Delegatul Centrului eparhial de la Roman a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorului cultural. Acest Centru este locul unde se vor desfășura diverse activități sociale, cultural-catehetice și educative pentru comunitate. Acest moment a coincis și cu deschiderea cursurilor Școlii de vară, sub egida Cultură, Artă și Spiritualitate, eveniment ce a adunat 300 de participanți, copii, voluntari, coordonatori și profesori.

În ziua de luni, 19 august a.c. cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea părintelui protopop Ioan Bărgăoanu, și prin implicarea activă a preotului paroh Sorin Postelnicu și a preotului slujitor Silviu Butucaru de la Parohia Sfântul Ioan, a avut loc în orașul stațiune Târgu Ocna sfințirea Centrului social comunitar al Asociației Sfânta Anastasia Romana.

 Acest eveniment încărcat de bucurie și de însemnătate duhovnicească a avut loc în cadrul unei slujbe de sfințire oficiată sub protia părintelui Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului cultural din cadrul Administrației Eparhiale de la Roman, alături de un sobor de preoți și în prezența autorităților locale și județene, dar și a mulțimii de creștini ai parohiei. 

Centrul Social Anastasia servește nevoilor comunității printr-o paletă largă de servicii sociale ce vor fi desfășurate aici în beneficiul diverselor categorii de beneficiari aflați în nevoi, dar mai ales pentru tinerii și copiii din comunitate, a declarat preotul slujitor Silviu Butucaru.

 Însemnătatea acestei zile a fost dată și de debutul cursurilor școlii de vară „Cultură, artă, spiritualitate” la care participă activ aproximativ 170 de copii și încă 130 de voluntari, profesori, precum și alți coordonatori de ateliere și activități cultural-catehetice.

La final, părintele inspector Daniel-Ionel Marari a adresat celor prezenți un cuvânt de apreciere și binecuvântare din partea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim  și a oferit din partea acestuia diplome de vrednicie pentru domnul Sorin Brașoveanu, Președintele Consiliului Județean Bacău, pentru doamna Daniela Tâțaru, director DGASPC Bacău și pentru conducerea asociației Sfânta Anastasia Romana.