Casa cea nouă a familiei Țepeș a fost sfințită

18 Iunie 2022

Sâmbătă, 18 iunie 2022 a fost sfințită casa construită pentru familia Țepeș din Parohia Balcani-Marginea, Protopopiatul Moinești.

După finalizarea lucrărilor la o locuință destinată unei familii cu 9 copii din satul Balcani-Marginea, comuna Balcani, părintele protopop Costel Mareș, alături de un sobor de preoți, a săvârșit slujba de sfințire a acestei locuințe ce are în componența sa, 3 dormitoare, o camera de zi, o bucătărie și o baie, complet utilate.

La inițiativa părintelui Tănasă Iustin, actualul preot paroh de la Parohia Schitu Frumoasa, și sub coordonarea directă a părintelui protopop Costel Mareș, lucrările de construire au demarat în primăvara anului 2020 - „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Deși a fost un an pandemic, în care toate au mers puțin mai greu, acest fapt nu ne-a dezarmat, și cu ajutorul lui Dumnezeu și al unor sponsori, oameni de suflet și apropiați ai bisericii, în urma unor campanii și colecte am continuat lucrările, ducând la finalizare acest proiect social-filantropic.

După încheierea momentului religios părintele protoiereu a oferit familiei o icoană a Maicii Domnului ca să fie orotitoarea familiei ce va locui în noua casă. Totodată, părintele protopop Costel Mareș a încurajat familia Țepeș ca „să-și trăiască viața și sa-și crească copiii în duhul credinței, să se implice în viața parohiei și să-I mulțumească lui Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor pentru darul minunat pe care l-au primit.”

La final, părintele Tănasă Iustin, a transmis mulțumiri  părintelui protopop Costel Mareș pentru implicare și susținere în acest demers, dar și celorlalte persoane care au răspuns apelului umanitar și și-au manifestat sprijinul într-o formă concretă.

Casa familiei Țepeș este cea de a treia casă construită în Protopopiatul Moinești în decurs de 6 ani și face parte din proiectul intitulat „Dăruind o casă pe pământ, vei dobândi o casă în Cer!”

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban