Caravana ASCOR, prezentă în mijlocul parohiilor din Comuna Valea-Seacă

Marți, 12 iulie, voluntarii Caravanei ASCOR au fost prezenți în mijlocul copiilor din parohiile comunei Valea-Seacă (Cucova-pr. Ionuț-Alexandru Apostu,  Măndrișca- pr. Bălan Marian, Valea Seacă I - pr. Burduja Neculai și Valea Seacă II- pr. Adi Cătălin Popa) unde o mare parte din zi au desfășurat diferite activități cu cei 60 de participanți de toate vârstele.

În acest sens, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Vasile Abageru, cei 4 voluntari i-au adunat pe tinerii din aceste comunități începând cu ora 9.00, în sala de sport din satul Măndrișca, o sală dotată conform ultimelor norme europene.

Participanții au fost împărțiți pe două grupe de vârstă:

  • cei sub 10 ani au participat la jocuri interactive de cunoaștere, energizare și lucru în echipe. 
  • Împreună cu cei peste 10 ani, s-au susținut atelierele Caravenei ASCOR cu tema “Tinerețea, timpul marilor alegeri” în care au fost tratate subiecte catehetice și scripturistice, discutându-se cu precădere despre adicții și alegerile făcute în timpul tinereții. 

Copiii s-au arătat foarte bucuroși pentru că au participat la acest tip de activități mai ales prin faptul că au fost ascultători și au dat dovadă de implicare și multă dorință de cunoaștere.

În jurul orei 11.00 s-a servit o mică gustare și un suc, iar mai apoi activitățile au continuat cu un meci de fotbal, dans și multe alte ateliere pe echipe.

La final, au fost aduse mulțumiri tinerilor voluntari pentru toate momentele la care i-au făcut părtași pe cei mici, dar și autorităților locale implicate.