Canonul cel Mare oficiat la Catedrala arhiepiscopală din Roman

12 Martie 2019

Luni, 11 martie, în prima zi a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a participat la slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Într-o atmosferă de aleasă trăire duhovnicească prilejuită de intrarea în Postul Mare, înconjurat de preoții slujitori la Catedrala arhiepiscopală și de credincioșii prezenți la acest popas de rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul (660-740), răspunsurile la strană fiind date de Corul  „Diaconia”, al Catedralei arhiepiscopale.

După rostirea cu glas tânguitor a stihurilor canonului de pocăință, ce amintește de rugăciunea smerită a vameșului, și este imaginea dialogului creștinului cu propria conștiință, credincioșii prezenți au fost miruiți de părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, mare ecleziarh al Cateralei arhiepiscopale.

Slujbele specifice acestei perioade liturgice se vor desfășura la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman în conformitate cu programul anunțat pe Site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului epr.ro.