Campanie împotriva traficului de persoane organizată de Asociața „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja

La îndemnul Patriarhiei Române, cu ocazia Zilei de 18 octombrie, dedicate la nivel European luptei împotriva traficului de persoane, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare Hârja” a derulat o campanie de conștientizare în școli, evidențiind riscurile reprezentate de această amenințare majoră a lumii noastre, nevoia de a informa tinerii și copiii care reprezintă grupul social cel mai expus acțiunilor traficanților și sfaturi practice pentru prevenirea acestui abuz la libertatea umană.

Cu peste 120 de participanți tineri elevi din Școlile Gimnaziale din Oituz, campania de informare a avut un real impact, pe lângă prezentare și clipuri video fiind discutate și scenarii cu impact emoțional pentru a invita elevii să conștientizeze riscul acut și iminent la care se pot supune zilnic prin acțiuni pe care le-ar putea considera inofensive, precum a discuta cu o persoană străină sau nu tocmai străină, atât pe stradă, dar mai ales în mediul on-line.

„Mulțumim pe această cale directorilor instituțiilor școlare care ne-au facilitat accesul pentru a informa elevii de riscurile pe care sclavagismul modern le reprezintă”, a spus pr. Ilarion Mâță, președintele asoliației.