Campania caritabilă „Împreună ridicăm o casă!”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ASCOR Bacău și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja, alături de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei, derulează campania caritabilă „Împreună ridicăm o casă” pentru a sprijini construirea unei noi locuințe a familiei Negru.

În seara zilei de 17 septembrie 2022, casa familiei Negru din satul Străminoasa, protopopiatul Bacău, a ars în totalitate împreună cu anexele gospodăriei, iar membrii familiei, părinții și 3 copii, au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Astfel, tinerii voluntari s-au implicat în strângerea de fonduri pentru a ajutat familia să treacă prin aceste momente dificile. În urma evaluării, s-a luat decizia demolării și a reconstruirii casei deoarece totul a fost mistuit de flăcări, iar la finalul lunii noiembrie au început lucrările. Astăzi, fundația este turnată și zidurile sunt ridicate, următorul pas fiind construirea acoperișului.

Persoanele care doresc să se implice în construirea locuinței, o pot face prin platforma umanitară a Sectorului Social-Filantropic și Misionar: „Ajutăm Împreună!”

 

Vlad Țuțurlan