Calendarul activităților socio - educaționale și medicale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În perioada Noiembrie – Decembrie, Sectorul Social – Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, prin birourile de asistență socială ale protopopiatelor și cu sprijinul ONG-urilor eparhiale, va derula o serie de activități socio – educaționale, misionare și medicale pentru mai multe categorii sociale vulnerabile din comunitățile dezavantajate.

Acestea se înscriu într-un calendar al ultimelor două luni din anul calendaristic 2021, un calendar cu un număr de 83 de activități.

Printre activitățile specifice acestor luni se regăsesc și cele Pro Vita, precum: ”Ateliere Pro Vita în toate cele 34 de Centre Catehetice ale Protoieriei  Bacău”, „Vizionări de film”, „Donații către maternități”, „Dezbateri Pro Vita”, „Desfășurarea proiectului Mitropolitan „Educație pentru Viață!”,  care sunt în număr de 14.

Proiectele eparhiale, 21 în total, se enumeră și ele printre frumoasele activități care se desfășoară în această perioadă. Unele dintre acestea sunt: „O casă pentru bucuria familiei”, „Vrei să fii bun de Crăciun?”, „Masa bucuriei”, „Dizabilitatea naște solidaritatea”, „Pentru mămici, pentru cei mici”, ”Fii dar din darul lui Dumnezeu”.

Programele eparhiale ridică ștafeta la un număr de 30 de activități, ca și: „Sprijinirea persoanelor vulnerabile afectate de COVID-19”, „Donație pentru educație/kit-uri școlare”, „Iubește-și aproapele ca pe tine însuți!”, „Prânzul pe roate”, „Cei din Catedrale ajută spitale”, „Fă un copil să zâmbească de Crăciun”, „Cine citește se împlinește”.

O altă serie de activități, în număr de 7, o reprezintă Procesul de acreditare furnizor (protopopiat, parohie, ONG eparhial), efectuându-se prin demararea proceselor de acreditare și licențiere al unui Centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, al unui Centru de zi pentru copii și prin acreditarea unei asociații drept furnizor de servicii sociale.

Procesul de licențiere servicii (protopopiat, parohie, ONG eparhial) este împărțit în 4 activități ce se desfășoară pe perioada celor două luni.

Ultima categorie din calendarul de activități este derularea altor Proiecte comunitare  în parteneriat cu instituții publice sau private, în număr de 7, cu specific socio – educațional, menite să sprijine persoanele aflate în dificultate. (Pr. Ilarion Mâță)