Bucuria împlinirii în Parohia Poiana II Dărmănești

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci – 12 sept. 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc la Dărmănești, în Parohia Poiana II, sfințirea a două capele mortuare.  Evenimentul a fost organizat în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

După săvârșirea Sfintei Liturghii sub protia părintelui protopop Costel Mareș, a avut loc premierea copiilor merituoși – copiii de zece -  din orașul Dărmănești, urmată de oferirea de rechizite și dulciuri tuturor copiilor prezenți, momente care fac parte din proiectul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”.

Apoi a urmat slujba de sfințire a capelelor mortuare și acordarea distincțiilor de vrednicie celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Capelele s-au construit în imediata apropiere a bisericilor din satele Poiana și Sălătruc, ca urmare a derulării unui proiect cu finanțare europeană depus la GAL Valea Muntelui, prin strădania preotului Andrei Alixandrescu.  

Cu acest eveniment s-a încheiat ediția a VII-a a „Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești - Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră”.