Bucuria hramului pentru enoriașii Parohiei Dealu-Morii

23 Noiembrie 2020

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, Biserica  din localitatea Dealu-Morii, Protoieria Sascut, a îmbrăcat haina de sărbătoare, cu prilejul prăznuirii hramului "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”. Cu această ocazie a fost implementat și proiectul catehetic cultural-eparhial "Cateheze în parohii", ediția a VI-a.
 

Sărbătoarea satului Dealu-Morii a debutat vineri, 20 noiembrie 2020, cu slujba de Vecernie a praznicului, oficiată de părintele paroh, în prezența a numeroși credincioși veniți la biserică, alături de copii, pentru a lua parte la rugăciune, dar și la proiectul cultural eparhial Cateheze în parohii - denumit "Modele biblice de familie- Rolul prezenței lui Dumnezeu în familie".

Momentul le-a adus bucurie copiilor prezenți, întrucât au primit pachete conținând rechizite, dulciuri și cărți de rugăciune din partea preotului paroh, Antohi Alin-Eduard.

În ziua hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți, sub protia părintelui protopop Abageru Vasile, care după ce a transmis binecuvântarea Arhiepiscopului a explicat, în cuvântul său, importanța acestei sărbători în iconomia mântuirii neamului. Mai mult, în contexul anului omagial s-a subliniat și importanța familiei și a educării religioase a copiilor, după modelul Sfintei familii a Părinților Ioachim și Ana. 

La final, protoiereul a dat citire mesajului poetic compus de ÎPS Ioachim, rânduit cu ocazia acestui praznic. 

Sarbătoarea hramului a continuat și duminică, 22 noiembrie 2020, zi în care credincioșii parohiei s-au unit din nou în comuniune la Sfânta Liturghie, aducând ofrandă lui Dumnezeu pentru cei adormiți, care odihnesc în cimitirul din jurul sfintei biserici din localitatea Dealu-Morii.( pr Albu Gabriel)