Biserica „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” și-a cinstit ocrotitorii

În contextul serbării Sfinților Părinți Ioachim și Ana, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Trifești a fost adusă spre închinare la Parohia „Sfinții Părinți Ioachim si Ana”, numită și biserica copiilor.

Sfântul lăcaș, situat în apropierea Catedralei ”Sf. Cuv. Parascheva”, și-a deschis porțile bucuriei duhovnicești vineri, 8 septembrie, începând cu ora 16.00, odată cu primirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului de la Trifești ce a fost adusă, fiind întâmpinată de ierarh și de credincioșii care au luat parte la sărbătoare. A urmat slujba Vecerniei cu litie săvârșită de un sobor de preoți și diaconi din Protopopiatul Roman, sub protia preacuviosului părinte arhim. Pimen Costea, vicar-eparhial.

La ora 18.00, cei prezenți au luat parte la sfințirea Centrului socio-educațional cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae unde Înalpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat această frumoasă lucrare. Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale a accentuat semnificația cinstirii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, cât și importanta așezământului socio-educational pentru formarea vieții spirituale a tinerei generații ce vor reprezenta viitorul bisericii noastre în societate. Sărbătoarea a continuat sâmbătă, 9 septembrie, ora 8.00, cu slujba Utreniei, urmată de citirea acatistului și Sfânta Liturghie. La final, credincioșilor prezenți le-au fost împărțite ofrande binecuvântate. ”Au fost două zile de bucurie pentru sufletele celor care au lua parte la acest festin duhovnicesc. Îi așteptăm pe romașcani și nu numai pe ei, cu toată dragostea, la hramul acestui sfânt locaș”, a declarat preotul paroh Petrică Gheorghiu. (Arhim. Andrei Ioniță)