Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Târgu Ocna va comemora mărturisitorii din temnițele comuniste

14 Februarie 2017

Joi, 16 februarie a.c., la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Târgu Ocna va avea loc, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un eveniment deosebit sub egida Comemorării Mărturisitorilor și Apărătorilor Ortodoxiei din temnița de la Târgu Ocna.

După oficierea Sfintei Liturghii se va face o slujbă de parastas la mormântul mărturisitorilor ce se află în curtea bisericii. Imediat după aceasta, Pr Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Onești, împreună cu  soborul de preoți și credincioșii prezenți vor merge într-o procesiune cu icoane, steaguri tricolore și candele până în centrul orașului de pe Trotuș.

Evenimentul se înscrie în seria activităților pe care parohia menționată le desfășoară în contextul anului comemorativ 2017 dedicat Patriarhului Justinian și apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. La această manifestare sunt așteptați să participe toți credincioșii doritori.

(Pr. Daniel Marari)