Biserica „Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului” Bacău şi-a serbat hramul

24 Aprilie 2018

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, 23 aprilie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cadrele militare, împreună cu credincioşii care frecventează biserica militară Bacău, sub ascultarea părintelui Lucian Butnaru, preot militar al Garnizoanei Bacău, au serbat în comuniune şi har hramul bisericii, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Evenimentul a început din seara precedentă prin săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia. Soborul alcătuit din 9 preoţi şi un diacon a fost condus de părintele Nicolae Bucovineanu de la Parohia Trebeş, iar cuvântul de învăţătură de la final a fost ţinut de părintele Iulian Adam de la Parohia Holt.

În dimineaţa zilei de prăznuire a Sfântului Gheorghe, bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât din partea Centrului Eparhial au sosit părintele Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, şi părintele Arhim. Serafim Huzdup, consilier eparhial, ca delegaţi ai Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, chiriarh al locului, iar de la Mănăstirea Diaconeşti, părintele Protos. Amfilohie Brânză şi corul maicilor, care au dat răspunsurile la strană, la Sfânta Liturghie.

Soborul slujitor a fost alcătuit din 14 preoţi şi doi diaconi, iar slujba a fost condusă de părintele vicar Pimen, care în cuvântul său de la final a transmis tuturor arhiereasca binecuvântare şi dragostea părintească a Înaltpreasfinţitului, a făcut un rezumat al vieţii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi a evidenţiat puterea mărturisitoare dată de Dumnezeu Sfinţilor Mucenici, putere de care avem nevoie şi noi astăzi, cei care trăim în iureşul vieţii secularizate şi din ce în ce mai îndepărtate de Dumnezeu.

La finalul slujbei, ca o surpriză din partea conducerii Unităţii Militare, Muzica Militară a Garnizoanei Bacău a susţinut un mic concert cu imne patriotice în aer liber, sărbătorind astfel şi Ziua Forţelor Armate Terestre.

Părintele militar Lucian Butnaru, gazda evenimentului, a mulţumit Înaltpreasfinţitului pentru binecuvântare, părintelui arhimandrit Pimen pentru dragoste şi cuvântul ziditor de suflet, părintelui arhimandrit Serafim şi părintelui protosinghel Amfilohie, corului maicilor de la Diaconeşti, comandantului unităţii, cadrelor militare şi creştinilor prezenţi la sfânta slujbă de hram şi a invitat pe toţi la o agapă a comuniunii creştine.

(Pr. Iulian Adam)