Biserica parohiei Slobozia, binecuvântată de PS Ioachim Băcăuanul

22 Septembrie 2013

Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Slobozia-Urecheşti, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău. Lăcaşul de închinăciune a fost supus în ultimii ani unor lucrări de reconsolidare şi reconstrucţie.

Acesta a fost ridicat în anul 1975, în timpul părintelui Neculai Enache, fiind numită ca filială a parohiei Urecheşti, Protoieria Tg. Ocna. Din anul 1997, din ordinul Eparhiei Romanului, parohia a fost încredinţată părintelui paroh Gabriel Ciprian Albu. Lăcaşul de închinăciune a fost înălţat din cărămidă, cu învelitoare de tablă, iar exteriorul a fost tencuit cu praf de marmură. De asemenea, interiorul a fost pictat de pictorul Neculai Achitenie.

La iniţiativa părintelui Ciprian Gabriel Albu, în anul 2006 a fost construit cu ajutorul credincioşilor o casă praznicală. După cum ne-a relatat arhid. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, lucrările de reabilitare ale bisericii din Slobozia s-au întreprins din anul 2009 cu sprijinul credincioşilor, al Consiliului local Urecheşti, în timpul părintelui paroh Gabriel Ciprian Albu. În anul 2013, a fost numit paroh Cristinel Vasile Lungu, care a continuat proiectele demarate. Momentul sfinţirii sfântului lăcaş a fost primit cu multă bucurie de numărul mare de enoriaşi prezenţi la eveniment.

Oamenii au avut prilejul de a trece prin sfântul altar, unde s-au închinat sfintei mese. Credincioşii au asistst apoi la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului. Ierarhul a vorbit în cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a 18-a după Rusalii, îndemnând pe cei prezenţi să păstreze dreapta credinţă, să fie alături de Sfânta Biserică şi să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune.

La final, Preasfinţia Sa a citit rugăciuni pentru binecuvântarea elevilor care au început la mijlocul acestei luni cursurile în cadrul noului an şcolar.