Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială

Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială, a spus Patriarhul Daniel în plenul lucrărilor Adunării Naționale Bisericești.

 
110.782.632  lei a cheltuit Biserica Ortodoxă Română anul trecut în scop filantropic. „Biserica Ortodoxă este, la ora actuală, cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială”, a spus Patriarhul Daniel miercuri în plenul Adunării Naţionale Bisericeşti subliniind că aceasta „înseamnă jertfă, înseamnă efort şi grijă faţă de popor”.

În continuare, Părintele Patriarh Daniel a mulţumit celor „care au contribuit la toate activităţile bogate care s-au desfăşurat în anul omagial şi comemorativ 2017”.

Organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Naţional Bisericească este alcătuită din aproape 150 de persoane, câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și doi mireni.

După cuvântul de deschidere rostit de Patriarhul Daniel, membrii ANB au fost invitaţi să participe la şedinţele comisiilor permanente:

  • Comisia Administrativ-juridică şi de validare;
  • Comisia socială şi pentru comunicaţii media;
  • Comisia culturală şi educaţională:
  • Comisia economică, bugetară şi de patrimoniu imobiliar;
  • Comisia pentru românii ortodocşi de peste hotare şi pentru relaţii externe bisericeşti.

După examinarea lucrărilor şi întocmirea referatelor de comisiile permanente asupra Raportului General anual al CNB privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română pe anul 2017 a avut loc reluarea lucrărilor şi prezentarea referatelor în plen.

După luările de cuvânt, a avut loc supunerea spre aprobare a hotărârilor ANB.

Adunarea Naţională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice şi patrimoniale. ANB este formată din toți ierarhii Sfântului Sinod și câte trei reprezentanți (un cleric și doi mireni) de la fiecare eparhie.

Mâine, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se vor întruni în ședință de lucru.

Pe ordinea de zi se află numeroase subiecte de actualitate, a declarat pentru Radio Trinitas părintele Ionuț Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Sfântul Sinod are pe ordinea de zi peste 30 temeiuri din domenii foarte diverse ale vieţii bisericeşti şi vor fi şi două alegeri de arhiereu vicar la două eparhii din afara graniţelor ţării, a precizat pr. Ionuţ Corduneanu.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate.

Basilica.ro