Binecuvântarea lui Dumnezeu în casă nouă

24 Martie 2019

În data de 16 ianuarie a.c. în localitatea Căiuți din județul Bacău a avut loc un grav incendiu din care, pe lângă pagubele materiale, a rezultat decesul unui copil de 3 ani, Andrei Ionuț. Astfel, cu sprijinul și binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Onești și Parohia Căiuți, prin preotul paroh Cristinel Vasile Lungu, în colaborare cu oameni de bună credinţă, au inițiat de urgență o acțiune umanitară pentru sprijinirea familiei îndoliate în vederea înmormântării copilului ce a pierit în mod tragic, și repararea locuinței.


​ Protopopiatul Onești, prin părintele protopop Ioan Bârgăoanu, a făcut demersurile necesare în vederea strângerii de fonduri și de materiale de construcție necesare pentru repararea locuinței în care să locuiască familia îndurerată. Firma de Pompe Funebre Angelo a oferit masa la praznicul de după înmormântare, sponsorizând toate cele necesare înmormântării, sicriu și transport.
​După producerea nefericitului eveniment, au fost demarate de urgenţă lucrările de reconstrucţie. Casa a fost renovată în timp record, în numai 14 zile.
​Un ajutor concret a fost primit de la SC Draglen Product, care a renovat complet toată casa prin înlocuirea instalației electrice, zugrăvirea camerelor, montare geamurilor termopan, înlocuirea ușilor, montarea parchetului, izolare termică.
​Preoții și credincioșii de la Catedrala Ortodoxă "Pogorârea Sfântului Duh" – Onești au donat, printre altele, o combină frigorifică, un aragaz și un aspirator.
​În după-amiaza zilei de duminică, 19 martie 2019, părintele protopop Ioan Bârgăoanu, împreună cu un sobor de preoți, au săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor ce s-au săvârșit.
​La final, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a mulțumit tuturor celor prezenți, dar și celor care au ajutat la realizarea lucrărilor. Apoi a înmânat familiei greu încercate un dar financiar din partea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
​Mulţumiri şi binecuvântări tuturor binefăcătorilor şi donatorilor!

Pr. Cristinel Vasile Lungu - Parohia Căiuți