Binecuvântarea anului școlar în Protopopiatul Buhuși

12 Septembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, luni, 11 septembrie 2017, a avut loc la Casa de Cultură a orașului Buhuși deschiderea anului școlar.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, luni, 11 septembrie 2017, a avut loc la Casa de Cultură a orașului Buhuși deschiderea anului școlar.

Ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost prezent în mijlocul tinerilor de la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” – Buhuși PC Pr. Protopop Vasile Cozma, Protopop al Protopopiatului Buhuși, alături de reprezentanții celorlalte instituții locale  și județene, printre care d-nul Inspector Școlar General Prof. Florin Lazăr, Inspector General al Inspectoratului Județean Bacău, d-nul Primar al orașului Buhuși  Ing. Zaharia Vasile și cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Ion Borcea” – Buhuși.

PC Pr. Protopop Vasile Cozma a citit rugăciunile pentru începutul anului școlar  și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim elevilor, în contextul în care cu o zi înainte, duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfinția Sa a fost prezent în Protopopiatul Buhuși, a binecuvântat copiii și au fost împărțite rechizite la început de an școlar în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, ajuns la cea de-a V-a ediție, proiect inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, desfășurat în toată Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Tot acum părintele Protopop a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2017 – 2018 „ Lumina educației – speranță pentru viață” și a urat succes tuturor elevilor pentru o activitate rodnică și rezultate bune.