Binecuvântare arhierească la început de an școlar pentru copiii Fundației „Episcop Melchisedec”

12 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în  prima zi de școală a anului 2023, în mijlocul preșcolarilor Grădiniței cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și a elevilor Școlii Primare Mușatinii.

Cele două unități de învățământ din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” și-au deschis porțile pentru a scrie un nou capitol în viața celor 160 de beneficiari.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit al Monahiei Dionisia Șchiopu, directorul educațional al Fundației „Episcop Melchisedec”, după care preacuviosul părinte arhim. Pimen Costea, președintele Fundației, a prezentat câteva programe educaționale pe care instituția le desfășoară.

Prezent la deschiderea noului an școlar, edilul orașului Roman, dl. Leonard Achiriloaei, a felicitat conducerea Fundației pentru modul cum a fost valorificat patrimoniul instituției și redat scopului nobil de a educa copiii.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a rostit rugăciuni de binecuvântare a elevilor și dascălilor și un cuvânt duhovnicesc. Copiii au primit daruri din partea ierarhului, iar părintele arhim. Pimen a oferit  ghiozdane echipate beneficiarilor Centrului de Zi pentru copii din cadrul Fundației.

La sfârșitul evenimentului, cunoscuta mascotă Mickey mouse și alți animatori au înveselit și mai mult atmosfera.

Dorim tuturor un an școlar bun, plin de realizări, pe măsura muncii și așteptărilor! (monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația „Episcop Melchisedec”).