Binecuvântare Arhierească la început de an școlar

10 Septembrie 2023

În perioada 8-10 septembrie, biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău, a fost gazda programului eparhial  „Lăsați copiii să vină la Mine" organizat la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. 
 

Cu acest prilej vineri, 8 septembrie,  a fost adusă racla cu sfintele moaște ale Sf. Cuv. Iosif de la Văratec și s-a săvârșit slujba acatistul și a vecerniei. Programul duhovnicesc a continuat și în ziua de sâmbătă cu Sfânta Liturghie, după-amiază oficiindu-se Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Tot în această zi, a avut loc și o conferință cu prilejul "Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice" susținută de Pr. Lect. Dr. Ilarion Mâță, consilier eparhial, cu tema "Sf. Părinți Ioachim și Ana, modele vii ale familiei creștine. Cum trăim pentru a îmbătrâni frumos?". Participanții au interacționat cu tinerii prezenți și au împărtășit din experiența lor de viață, înțelegând importanța dialogului intergenerațional. 
Evenimentul a fost încununat duminică prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie prezidată de Pr. Arhim. Pimen Costea, vicar administrativ, alături de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile de la strană au fost oferite de corul de maici al Mănăstirii Văratec.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat pe toți cei prezenți, apoi a citit rugăciunile de binecuvântare a tinerilor pentru începutul noului an școlar și a oferit tuturor elevilor dulciuri și rechizite. 
Pe parcursul acestor zile, grupul de tineri  al parohiei a ajutat la buna organizare a evenimentului, pregătind și pachetele pentru copii.