Asociația Sfânta Anastasia Romana, la Evenimentul "Resurse pentru Managementul Voluntarilor în Serviciile Sociale"

30 Noiembrie 2017

În ziua de 29 Noiembrie, la Spațiul Public European din București a avut loc Evenimentul "Resurse pentru Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale", eveniment la care a participat și Asociația  Sfânta Anastasia Romana" din Târgu Ocna prin Președintele Organizației, Pr. Silviu Butucaru. 

Acest eveniment important a fost organizat de Federația Volum (Federația Organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România) și vine în sprijinul dezvoltării voluntariatului în serviciile sociale propunând organizațiilor implicate în servicii sociale dezvoltarea de programe profesioniste de voluntariat ca răspuns la problemele importante cu care se confruntă în prezent sectorul neguvernamental. 

Tot în cadrul acestui eveniment S-a lansat "Pachetul de Resurse pentru Manegementul Voluntarilor în Servicii Sociale". Acesta cuprinde un ghid de implementare a programelor de voluntariat, modalități de recrutare și selecție a voluntarilor, motivarea acestora pe termen lung, gestionarea impactului socio-emoțional asupra voluntarilor, provocări în lucrul cu grupul vulnerabil, raportarea activităților voluntarilor, modele de documente necesare în lucru cu voluntarii, certificarea abilităților lor, proceduri de lucru cu beneficiarii vizați, și modele de bună practică din organizații similare. 

Participarea Asociației "Sfânta Anastasia Romana" la acest eveniment a fost una oportună și de un real folos pentru acest ONG din orașul Târgu Ocna întrucât aduce informații necesare proiectelor de voluntariat pe care Asociația le va implementa în perioada următoare. 

(Președinte, Pr. Silviu Butucaru)